Вернуться   Форум Nasos-online > Форум насосного портала > Станции водоснабжения

Ответ
 
Опции темы Опции просмотра
Старый 31.03.2017, 13:15   #1
Иваныч
Читатель
 
Регистрация: 26.05.2016
Сообщений: 30
Сказал(а) спасибо: 1
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Иваныч на пути к лучшему
По умолчанию Дуже часто включається насосна станція

Поставив насосну станцію з акумулятором на 2 літри, не сподобалася пульсація при роботі. По суті - що ще чекати від дволітрового акумулятора. переробив на великий. Все нормально працювало довгий час в НЕ напряжно для обладнання режимі.
Останнім часом щось порушилося. При споживанні води (скажімо, змив бачка) насос поки накачає повний бачок вмикається і вимикається на слух приблизно раз в секунду або частіше. Тобто вкидає води по столовій ложці. Чи то реле тиску чудит то чи щось з грушею.
Начебто і розбирати не хочеться відразу - так-сяк все працює. А при розборі на якийсь час взагалі без води залишуся. Що можна подивитися-протестувати спочатку?
Миниатюры
Нажмите на изображение для увеличения
Название: DSC01029.jpg
Просмотров: 178
Размер:	170.7 Кб
ID:	116   Нажмите на изображение для увеличения
Название: DSC01030.jpg
Просмотров: 171
Размер:	182.3 Кб
ID:	117   Нажмите на изображение для увеличения
Название: Фото-0718.jpg
Просмотров: 170
Размер:	129.1 Кб
ID:	118   Нажмите на изображение для увеличения
Название: Фото-0719.jpg
Просмотров: 170
Размер:	152.7 Кб
ID:	119  
Иваныч вне форума   Ответить с цитированием
Старый 31.03.2017, 13:24   #2
Иваныч
Читатель
 
Регистрация: 26.05.2016
Сообщений: 30
Сказал(а) спасибо: 1
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Иваныч на пути к лучшему
По умолчанию

Так, явно проблема в гидробаці, не здогадався відразу - можна було простіше перевірити. Відключити живлення насоса і спробувати налити щось тиском мембрани. Як з'ясувалося його (тиску) і немає зовсім. Відкрутив бак. За відчуттями він був повністю заповнений водою. Злив його, спробував накачати ручним насосом, а потім компресором на - повітря не йде.

Так що однозначно розбирати. Як там мембрана змінюється? Ніпель-то ззаду стирчить, але щоб забратися в бак потрібно відкрутити кришку спереду де введення води? Одне не зрозумію - якщо лопнула мембрана, то чому повітря через ніпель не йде?
Иваныч вне форума   Ответить с цитированием
Старый 31.03.2017, 13:34   #3
Иваныч
Читатель
 
Регистрация: 26.05.2016
Сообщений: 30
Сказал(а) спасибо: 1
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Иваныч на пути к лучшему
По умолчанию

Золотник викрутив, але повітря все одно не йде. довелося все розібрати. при знятті кришки був звук всмоктування повітря коли мембрана від стінок відходила і після цього повітря стало проходити. накачав 2 атмосфери (як на корпусі вказано). зібрав все назад, стало працювати набагато краще. тепер працює серіями секунд по п'ять через паузу секунди три. але коли вимикається бак зовсім не важкий - наче там літра 3-4, а не 35. може, спустити повітря половину? таке відчуття, що вода пролазить в бак з зусиллям і реле насоса спрацьовує рано. все ж бак не рідний - в оригіналі там стояв на 1 літр. може, і настройки реле тиску інші.
Иваныч вне форума   Ответить с цитированием
Старый 31.03.2017, 13:35   #4
Joshual
Читатель
 
Аватар для Joshual
 
Регистрация: 29.09.2015
Сообщений: 47
Сказал(а) спасибо: 3
Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
Joshual на пути к лучшему
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от Иваныч Посмотреть сообщение
накачав 2 атмосфери
2 атмосферы это перебор. 1-ой достаточно. Насос вихревой хиленький
Joshual вне форума   Ответить с цитированием
Старый 31.03.2017, 13:40   #5
Балаболка
Продвинутый
 
Регистрация: 26.05.2016
Сообщений: 92
Сказал(а) спасибо: 1
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Балаболка на пути к лучшему
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от SoloLiFt Посмотреть сообщение
Дивіться при якому тиску у Вас вмикається насос і "накачуєте" в нього на 10% нижче.
Всем привет.
Сори, что влезаю в ваш разговор, но проблема такая же: частое включение. У меня Грюндфус jp. Бачок 24 литра. Сделал все по инструкции из форума: слил воду накачал давление. Реле работает 2.1 вкл. 3.2 выкл. Качал и 2 и 1.8. Воды до включение насоса наливает литра 3. В чем проблема? Может как то груша растянулся или что?
Балаболка вне форума   Ответить с цитированием
Старый 31.03.2017, 13:49   #6
Балаболка
Продвинутый
 
Регистрация: 26.05.2016
Сообщений: 92
Сказал(а) спасибо: 1
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Балаболка на пути к лучшему
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от SoloLiFt Посмотреть сообщение
Сподіваюся перевіряли тиск і підкачувати з відкритим краном?

а) розтягнутися не може, тільки лопнути.
б) навіть якщо розтягнеться, то на роботі ГА це ніяк не відіб'ється. Мембрана тупо розділяє один від одного різні середовища, тобто повітря і воду і дозволяє утримати повітря в баку під тиском навіть при повністю злитім ГА.
Відключаєте НС, скидаєте тиск води в нуль, і пробуєте покачати / потрясти ГА. Якщо всередині бовтається вода - ГА під заміну.
Так само можна визначити порив мембрани і наявність води по вазі ГА.
І так, при цьому тиск повітря в ГА не повинно бути нульовим. Може виявитися що ГА справний, просто через нульовий тиск повітря вода не може вийти з ГА. тобто Її нічого не виштовхує.

Да конечно с открытым. Эту процедуру я повторял несколько раз но без толку. Насос включается ТРИ раза что бы наполнить Бачок унитаза!
Если вода болтается то значит мембрана порвана? А вода через нипель не течёт и почему давление есть хоть и на малое количество воды?
Балаболка вне форума   Ответить с цитированием
Старый 31.03.2017, 13:53   #7
Балаболка
Продвинутый
 
Регистрация: 26.05.2016
Сообщений: 92
Сказал(а) спасибо: 1
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Балаболка на пути к лучшему
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от SoloLiFt Посмотреть сообщение
Згадуєте при якому тиску вмикається насос.
Вимикаєте з мережі, відкриваєте кран, чекаєте поки не закінчиться вода, кран не закриваєте і виставляєте в ГА тиск повітря (підкачувати / відпускаєте) на 10% нижче ніж тиск включення.
Накачал до 1.8 (бак на 80 литров, запасной поставил). Давление включения 2.1. Выдаёт 8 литров до включения насоса. Это нормально? С 80 литров?
Балаболка вне форума   Ответить с цитированием
Старый 31.03.2017, 14:00   #8
Балаболка
Продвинутый
 
Регистрация: 26.05.2016
Сообщений: 92
Сказал(а) спасибо: 1
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Балаболка на пути к лучшему
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от SoloLiFt Посмотреть сообщение
Ні. Повинно бути близько 30-35% від місткості. Це якщо використовується реле тиску і дельта (різниця тисків) близько 1 атм.
Якщо ж у Вас використовується блок автоматики з датчиком протоку і ГА змонтований до нього, то навіть 8 літрів це багато, при такій схема насос включатися повинен практично відразу при відкритті крана.
Тобто не знаючи подробиць монтажу автоматики управління насосом складно судити.
У меня обычная станция Грюндфус jp с гидроаккумулятором 24 л. С этого бачка я открутил подводку и присоединил ее к гидроаккумулятору 80л. Все Нет никакого датчика протока. Включение 2.2, выключение 3.2. В гидроаккумуляторе давление 1.8
Миниатюры
Нажмите на изображение для увеличения
Название: IMG-1455887108245-V.jpg
Просмотров: 147
Размер:	208.4 Кб
ID:	120   Нажмите на изображение для увеличения
Название: IMG-1455890832762-V.jpg
Просмотров: 135
Размер:	123.3 Кб
ID:	121  
Балаболка вне форума   Ответить с цитированием
Старый 31.03.2017, 14:09   #9
Балаболка
Продвинутый
 
Регистрация: 26.05.2016
Сообщений: 92
Сказал(а) спасибо: 1
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Балаболка на пути к лучшему
По умолчанию

Поменялся только объем бака.

Цитата:
Сообщение от SoloLiFt Посмотреть сообщение
8 літрів мало. Шукайте причину.
Я и обратился к вам за помощью в поиске причины. Я не понимаю почему так происходит. Может давление в гидроаккумуляторе поднять до 2 атм? А может быть и в новом рваная груша! Но тогда бы и 8 литров не выдавал? Так?
Подскажите пожалуйста возможные варианты?
Балаболка вне форума   Ответить с цитированием
Старый 31.03.2017, 14:22   #10
Балаболка
Продвинутый
 
Регистрация: 26.05.2016
Сообщений: 92
Сказал(а) спасибо: 1
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Балаболка на пути к лучшему
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от SoloLiFt Посмотреть сообщение
Можливі неточні показання манометрів, можливо залипнула мембрана, можливо пошкоджена мембрана, можливо збиті настройки реле, можливо заужение підключення ГА (підводка, штуцер, сторонні предмети).
Налаштовуєте всі параметри.
При налаштуванні кран відкривати чуть-чуть, це дозволить точно побачити межі спрацьовування. Так само, після декількох включень / виключень, це дозволить судити про правильність роботи реле (як приклад - якщо зношене кріплення контактних груп, то реле може мимовільно змінювати межі). Так само це дозволить зрозуміти скільки реально видає гідробак до включення.
Про завуження підключення ГА можна судити по просідання тиску в системі після відключення насоса. Тобто вода просто "ljnsrf'" в ГА і тиск в системі знижується. За величиною падіння тиску можна судити про ступінь звуження.
Так само можна дізнатися скільки води запасає ГА вимкнувши насос (після повного набору тиску і відключення) і зливши воду з ГА до нуля. Повинно вийти десь 30%. Більш точно можна підрахувати за формулою (див. Путівник, розрахунок ГА).
Дізнатися про пошкодження мембрани можна натиснувши на ніпель коли ГА заповнений водою. Якщо води в пошкоджений ГА потрапило ще мало, то натискання на ніпель буде непереливки наявність води. У цьому випадку або похитати порожній ГА (почути / відчути бултиханія води), або прикинути по вазі (вода, що залишилася додає вагу). У практиці були ситуації коли вода не вся виходила з ГА через схлопування мембрани, тобто мембрана притискалася до фланця і блокувала вихід частини води. Правда при цьому і звуки були відповідні (типу скреготу, ударів / поштовхів).
100% -во можна переконатися тільки розібравши ГА.
Крім того стикався з ситуаціями коли мембрани ставили в розмір корпусу (а вона повинна займати трохи більше половини обсягу). Траплялося і пошкодження мембрани при першому ж включенні насоса.
Так що всі можливі ситуації розписати просто не представляється можливим. Тим більше що інформації від Вас, вибачте, практично нуль. Одна малозрозуміла фотографія (фото самого ГА не береться до уваги, і так всім відомо як він новий виглядає) і за описом теж не особливо зрозуміло.

Спасибо за подробный ответ. Теперь хотя бы понятно куда копать.
1 Манометр на насосной станции я заменил на новый. Надеюсь он более менее точен. Манометр на автомобильном насосе не старый.
Вообщем думаю с манометрами все в порядке. Хотя конечно проверю другим. Вода подведена к насосу 32 ПНД перед насосом стоит фильтр-колба с дюймовым входом выходом. От насоса 25 полипропилен. От РД НС к ГА 80 л штуцер дюйм, подводка дюйм. Давление 2.2 откл, 3.2 выкл. В ГА 1.8. Проверял давление в ГА дважды на перед установкой и после слив воду и открыв ближайший кран. Давление в новом ГА отсутствовало совсем. Мне показалось что автомобильный насос как то долго качал хотя он у меня мощный. Но это субъективно. После отключения насоса давление не падает. Ударов и толчков не слышно. Все остальное надо проверять. То что можно померить максимальный обьем ГА выключив насос мне и в голову не приходило. Вроде бы такие простые вещи...займусь. Ну почему вечно какая то засада...
Балаболка вне форума   Ответить с цитированием
Ответ

Опции темы
Опции просмотра

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Вкл.

Быстрый переход


Текущее время: 04:34. Часовой пояс GMT +2.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc. Перевод: zCarot
//Analytics